Inflyttning i kv Salvian idag

Finnvedsbostäder

Idag flyttar 14 hyresgäster in i nybyggda kvarteret Salvian på Gröndal. Finnvedsbostäders reporter har följt en av de nyinflyttade paren och pratat lite med dem.

- Nu har vi äntligen kommit hem!

Så beskriver Sandra Karlsson känslan hur det är att flytta in i en av de toppmoderna lägenheterna i Värnamos nyaste bostadsområde, Salvian på Gröndal.

Sandra och sambon Dzanan Zenicanin var två av dem som med spänd förväntan flyttade in Finnvedsbostäders senaste projekt, när de två första husen med 32 lägenheter stod klara i månadsskiftet november-december.

- Men mentalt flyttade jag in redan för tre månader sedan, säger Sandra. För direkt när vi kom in i lägenheten i samband med visningen i september så kände vi, att det var just den här vi ville ha. Och när vi fick veta att vi fått lägenheten blev jag jätteglad och började genast planera hur vi skulle inreda.

Sandra Karlsson berättar lyriskt, när hon visar runt i den rymliga tvårumslägenheten på nedre botten i det hus som kallas Italien eftersom det fått utsmyckning och trädgård med inspiration från just Italien.

En av sakerna som gjorde att Sandra och Dzanan föll för lägenheten var den öppna  planlösningen. Båda älskar att laga mat och kökets utformning och utrustning är perfekt. Det tycker inte minst Dzanan som är utbildad kock och vet hur ett kök ska fungera.

- Och så är här så varmt och skönt, säger Sandra. Jag är väldigt frusen av mig och blev faktiskt lite orolig, när jag hörde att på Salvian är det passivhus utan traditionell uppvärmning.

Frös gjorde Sandra däremot i den lägenhet i ett privathus, där de bodde tidigare. Hon minns med fasa förra vintern, då det tidvis var bara 13 plusgrader på golvet.

- Men här fungerar det jättebra, säger hon och får tyst medhåll av familjemedlemmen Dexter, en imponerande lurvig katt av rasen ragdoll, som också verkar ha funnit sig väl rillrätta.

Sandra öser också beröm av badrummet och gläds åt att där finns både tvättmaskin och torktumlare.

Dessutom har Sandra, som älskar kläder, kunnat förverkliga en gammal dröm i tvårummaren på Salvian:

- Ja, det här är mitt favoritrum, säger Sandra och visar den lilla klädkammaren, som hon inrett till en perfekt walk in closet med guldspegel, häftig taklampa och provdocka.

Det går inte att ta fel på att både Sandra och Dzanan stormtrivs på Salvian och nu ser de fram emot våren och sommaren, när de också kan njuta av sol och värme på den lilla uteplatsen som hör till lägenheten.

Tillbaka