Fira nyår på ett bra sätt

Tänk på grannar och husdjur.

Visst är det härligt att fira in det nya året, men var rädd om dig och dina grannar. Kring varje nyår får Finnvedsbostäder en hel del frågor från oroliga hundägare och grannar som tycker att det är besvärligt med nyårsaftonens alla fyrverkerier. För att nyårsaftonen ska bli en trevlig tid för alla är det viktigt att du tar ditt ansvar som hyresgäst och granne.

I centrala Värnamo, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm måste man alltid ha polisens tillstånd för att skjuta raketer. Utanför orterna får man skjuta nyårsraketer utan tillstånd – men bara på själva nyårsafton från kl. 16 till kl. 01 dagen efter. Övrig tid måste man ha polisens tillstånd. Ska du fyra av många raketer i ett tättbebyggt område eller om det är mycket folk i närheten anger ordningslagen att tillstånd ska sökas.

Fyra inte av fyrverkerier i eller omkring Finnvedsbostäders hus. Du som vill fira med ett eget fyrverkeri på nyårsaftonen bör visa hänsyn genom att gå till öppet område eller liknande en bra bit bort från våra bostadsområden. Då minskar risken för rädda hundar, arga grannar och skador på såväl människor som hus.

Tillbaka