Fullt uthyrt på kv Salvian

32 lägenheter redan uthyrda.

På en av Värnamos mest eftertraktade tomter, i hjärtat av Gröndal, står nu Finnvedsbostäders nya fastighet kv Salvian etapp1 klar. Vid årsskiftet var det inflyttning för de första hyresgästerna in i de 32 lägenheterna. Det eftertraktade läget är ovanligt för nya hyresrätter, och samtliga lägenheter är nu uthyrda.

– Många av hyresgästerna har följt bygget ända från start, och anmält intresse direkt eftersom läget är så bra. Det som har överraskat de nya hyresgästerna mest är att lägenheterna är så ljusa med stora fönster och härlig utsikt, säger marknadschef Caroline Fagerström.

Efterfrågan på de nyproducerade lägenheterna i kvarteret Salvian i Gröndal har varit och är fortsatt hög och nu är etapp 1 fullt uthyrt. Det handlar om två huskroppar med totalt 32 lägenheter.

- Det är betydelsefullt att vi har lyckats bra med uthyrnigen av lägenheterna med tanke på våra framtida satsningar med nya bostadsprojekt, säger Mikael Nordholm, VD

Byggnationen av etapp 2pågår för fullt och våren 2015 står ytterligare tre huskroppar klarar för inflyttning. 
- Det går redan nu att boka lägenheterna och i nuläget är samtliga 3rok och 4rok bokade. Kvar finns generösa 2rok samt 1rok. För alla nyfikna kommer vi hålla en visning lördagen den 13/9, berättar Caroline Fagerström

Kvarteret är ritat av BSV Arkitekter och ingenjörer AB på uppdrag av Finnvedsbostäder AB. Husen är passivhus och ett tydligt fokus finns på hållbarhet och lägenheterna skall ha så låg energiförbrukning som möjligt.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda ett nybyggt boende på ett unikt läge som kombinerar smarta lösningar och ett tydligt hållbarhetsperspektiv. I kvarteret Salvian möter vi de krav som både kunder och omvärlden ställer på framtidens boende, säger Mikael Nordholm

Nybygget av kv Salvian ligger i linje med Finnvedsbostäders  strategi, där företaget satsar på en omfattande nyproduktion. Fram till 2017 planeras byggstart av ytterligare 75 nya lägenheter i Värnamo kommun.

Tillbaka