HYRORNA FÖR 2019 ÄR KLARA

Finnvedsbostäder

Hyresförhandlingarna för 2019 är nu avslutade. Finnvedsbostäder AB och Hyresgästföreningen har träffat en överenskommelse om en hyresförändring på 2,3 % från den 1 januari för alla bostäder, förutom de som är nyproducerade och inflyttade 2017/2018. Även lokaler, bilplatser och garage höjs med 2,3 %.

– Liksom förra året är vi nöjda med att ha landat förhandlingen i god tid så våra hyresgäster slipper retroaktiva höjningar. Till grund för hyreshöjningen ligger ökade avgifter för renhållning, VA, fjärrvärme och el. Utöver det ser vi en ökad byggkostnadsutveckling, löneutveckling och konsumentprisindex. Dessutom har vi renoverings- och underhållsplaner som kontinuerligt genomförs, samt att det är viktigt att kunna bibehålla en god förvaltningskvalitet, säger Stanley Guldmyr, VD på Finnvedsbostäder.

• Inga retroaktiva debiteringar

• Samtliga hyror höjs med 2,3 %. Första hyresavin som påverkas är den för januari månad 2019. Exempelvis innebär det en höjning om ca 100kr/mån för en normalstor 2rok.

Har du frågor om din hyra är du välkommen att kontakta oss via vår kundtjänst på info@finnnvedsbostader.se eller 0370-484 00.

Tillbaka