Aktuellt

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att hitta vad du söker: info@finnvedsbostader.se

Jan 29

Hyrorna för 2021 är klara

Hyresförhandlingarna för 2021 är nu avslutade. Finnvedsbostäder AB och Hyresgästföreningen har träffat en överenskommelse om en hyresförändring på 14:50kr/kvm från den 1 april för samtliga bostäder. Lokaler, bilplatser och garage höjs med 1,26%.

Till grund för hyreshöjningen ligger ökade avgifter för renhållning. Utöver det ser vi en fortsatt ökad byggkostnadsutveckling, ökning av värme- och elkostnader samt konsumentprisindex. Kontinuerligt genomförs också kostnadskrävande renoverings- och underhållsarbeten för att hålla en god standard och förvaltning i fastigheterna.

Förhandlingarna har dragit ut på tiden vilket gör att de tre första månaderna under 2021 får oförändrad hyra, säger Stanley Guldmyr, VD på Finnvedsbostäder.

Samtliga hyror höjs 2021 med 14:50kr/kvm. Första hyresavin som påverkas är den för april månad 2021. Exempelvis innebär det att en lägenhet på 60 kvm får en höjning om ca 73 kr/månad.

 

Har du frågor om din hyra är du välkommen att kontakta oss via vår kundtjänst på info@finnvedsbostader.se eller 0370-484 00.