Bor

Bor är kommunens femte tätort storleksmässigt. Antalet invånare är ca 1.280. Finnvedsbostäders lägenheter ligger mitt i Bor vid Gästgivarvägen och Stationsvägen. Närmast ligger en kommunal lekplats för barnen. En liten bäck slingrar sig fram i området och bidrar till en lummighet som ger ett lugnt och harmoniskt intryck. Bor ligger ca 12 km öster om Värnamo. Du tar dig snabbt fram på riksväg 27 såväl med bil som buss. Riksväg 27 korsas av E4:an på vilken man snabbt når Stockholm och Malmö. Bor har mataffär, pizzeria, second hand. Där finns också högstadieskola, bibliotek, sporthall mm.

Bredaryd

Bredaryd ligger 20 km väster om Värnamo, vid riksväg 27 och 153. Bredaryd har ca 1.400 invånare. Bredaryd är en del i den välkända företagssamma Värnamo- Gnosjöregionen.

Värnamo

Värnamo är en tätort och centralort i Värnamo kommun i Jönköpings län. Värnamo är beläget vid Lagan, en bit ifrån dess mynning i sjön Vidöstern.

Forsheda

Forsheda har ca 1.400 invånare. Forsheda är en utpräglad industriort som vuxit - också som bostadsort - i takt med sin kända gummifabrik.

Rydaholm

Rydaholm ligger utmed rv 27 ca 30 km sydost om Värnamo och är kommunes största tätort utanför Värnamo med ca 1.600 invånare.