Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på
info@finnvedsbostäder.se

Lyckan / Högaloft

Välkommen till våra äldsta och charmigaste kvarter
Välkommen till kvarter Högaloft och Lyckan, kvarteren som är byggda i anslutning till Sveavägen ovanför viadukten.  Kvarter Högaloft består av 250 lägenheter fördelade i åtta hus med härliga pastellfasader. Hela kvarteret har de senaste åren fått ett rejält ansiktslyft med nya fönster och balkonger och alla lägenheter har rustats upp med bland annat nya kök. Den stora innergården rymmer både lekplats, basketplan och sällskapsytor och ligger väl skyddad från biltrafiken. Kvarter Lyckan ligger på andra sidan Sveavägen och är Finnvedsbostäders första bostadskvarter vilket byggdes under 50-talet. Då behövde man som blivande hyresgäst vara gift och göra ett gott intryck vid den personliga intervjun för att få hyra en bostad, idag räcker det med tillräckligt med köpoäng för att hyra en bostad i detta populära kvarter.

Oavsett om du väljer att bo i kvarter Högaloft eller Lyckan bor du med närhet till grundskolor, matbutiker och restauranger. Gång- och cykelvägar i anslutning till kvarteren gör att du rör dig tryggt till och från din bostad. 

Värnamo Väst
Hos Finnvedsbostäder delar vi vårt bostadsbestånd i två områden, den västra och östra delen av stan. Till den västra delen hör det som ligger ovanför järnvägen och viadukten. Här bor du högt beläget och många av Finnvedsbostäders bostadskvarter har vacker utsikt över staden. Den som bor på västra delen av stan har nära till ett flertal av Värnamos för- och grundskolor, sjukvård och matbutiker. Via cykelvägar eller med lokalbussarna når du snabbt stadens centrum med stort utbud av såväl shopping som caféer och restauranger. Här finns dessutom goda möjligheter för en aktiv vardag, både vid friluftsområdet Borgen samt bakom sjukhuset där det erbjuds både utomhusbad på sommaren och frisbee-bana.

Översätt