Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Säga upp och flytta ut

Dags att flytta? Vi hoppas att du har trivts i din lägenhet och med oss som hyresvärd. Nu vill vi att du ska tänkta på att lämna lägenheten i gott skick, så att den som ska ta över också kan får en bra start. När man flyttar är det mycket att tänka på. Därför har vi samlat viktig information här.

Så här gör du för att säga upp din lägenhet

  • Logga in på Mina sidor
  • Gå in på ditt kontrakt i menyn och klicka på knappen Säg upp som finns under informationen om lägenheten.

När du har klickat på Säg upp, får vi ett meddelande om att du har sagt upp din lägenhet. Du får i samband med detta en blankett med information om din uppsägning. Vi kommer sedan att hantera din uppsägning inom ett par dagar och justera ev. avflyttningsdatum om du flyttar inom oss. Är ni två personer som står på kontraktet behöver båda säga upp lägenheten via Mina sidor.

Vill du göra en skriftlig uppsägning kan du skicka eller lämna in en uppsägningsblankett eller ditt kontrakt till vår kundtjänst eller maila din uppsägning (godkänns endast om din mailadress stämmer överens med dina kontaktuppgifter vi har i vårt system och att du står ensam på kontraktet). Ange namn, adress, telefon dagtid, önskat utflyttningsdatum, minst tre månader framåt, samt din nya adress.

Maila din uppsägning till uthyrning@finnvedsbostader.se , lämna in blanketten till vår kundtjänst på
Sveavägen 1E, Värnamo eller skicka din uppsägning till:

Finnvedsbostäder AB
Box 446
331 24 Värnamo

OBS! Är ni två personer som står på hyreskontraktet måste båda skriva under uppsägningen.

Hur lång är uppsägningstiden?
Uppsägningstiden för ett lägenhetskontrakt är tre hela kalendermånader. Det innebär att om du säger upp lägenheten i mars, vare sig det är första eller sista mars, sägs kontraktet upp sista juni. Det finns undantag från den regeln i följande fall:

  • Om du flyttar inom Finnvedsbostäder, dvs till en annan lägenhet inom vårt bestånd, är uppsägningstiden en hel kalendermånad.
  • När du flyttar till ett service-/äldreboende är uppsägningstiden en hel kalendermånad. (Beslut ska bifogas uppsägning)
  • Vid dödsfall är uppsägningstiden en hel kalendermånad för personens dödsbo. (Dödsfallsintyg ska bifogas uppsägning)

Översätt