Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Rökning

Rökning är inte tillåten i fastighetens gemensamma utrymmen som hyresgästlokaler, källarutrymmen, förråd, trapphus, tvättstuga och innanför porten.

Vad gäller utomhus?
Det är inte förbjudet att röka på balkongen (bara om du bor i ett av våra rökfria boenden). Men tänk på att röklukt lätt sprider sig genom ventilation och in genom öppna fönster. Med hänsyn till grannen kan det därför vara bra att undvika att röka på balkong eller direkt utanför porten. Det är också trevligt för alla som bor i huset om port och entréer är rena från skräp och fimpar. Efter beslut av riksdagen är det från och med 1 juli 2019 förbjudet att röka på bland annat lekplatser och vid entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde. De nya reglerna infördes för att skapa fler rökfria miljöer där människor vistas och gäller all rökning – även e-cigaretter.

Vad gäller i lägenheten?
Enligt lag är det inte förbjudet att röka inomhus i lägenheten. Men vi ber dig som röker att visa hänsyn till grannar och eventuella astmatiker – röken kan även sprida sig inomhus genom ventilationen och öppna fönster. Tänk även på att du som hyresgäst har ett ansvar att vårda din lägenhet, rökning kan medföra stora renoveringsbehov, något du kan bli ersättningsskyldig till.

Rökfria boenden
Finnvedsbostäder har flera rökfria bostadsområden där det inte är tillåtet att röka inom hela området. Läs mer om dem här

Översätt