Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Laddplatser för elbil och laddhybrid

Finnvedsbostäder har ett antal parkeringsplatser med möjlighet att ladda elbil och laddhybrid. Vi strävar efter att göra laddning av elbilar tillgänglig och enkel för alla och genom vårt fokuserade arbete möter vi den ökande efterfrågan på laddinfrastruktur i vårt samhälle.

Har du el- eller hybridbil?
I vissa av våra områden finns det publika laddplatser där du får parkera under tiden du laddar din bil, max fyra timmar, mot egenavgift. Laddplatserna är anslutna till Parkster betallösning, elbilsägaren har möjlighet att betala via Parksters app.

Laddmöjlighet i carport tillhörande lägenhet
Har du carport i anslutning till din lägenhet och är intresserad av en laddstolpe är du välkommen att lämna in en tillvalsblankett om ditt önskemål. Vi ser då över de tekniska och ekonomiska förutsättningarna för detta.

Vanliga frågor gällande laddning av elbil

Vi vill byta till elbil, kan ni hjälpa till med laddstolpe vid vår lägenhet?
Välkommen att kontakta oss för vidare samtal kring vilka möjligheter som finns för laddning vid er bostad, vi har olika lösningsförslag och möjligheter beroende på hur ert bostadskvarter ser ut.

Jag hyr en P-plats med ett vanligt eluttag, kan jag ladda bilen där?
Nej, det är av flera anledningar inte tillåtet att ladda sin elbil i de eluttag och motorvärmaruttag som finns i Finnvedsbostäders fastighetsbestånd. Våra uttag är inte byggda för den typen av belastning vilket gör att laddning av elbil i dessa uttag både riskerar att överbelasta elnätet samt orsaka en mycket hög värme i eluttaget och bli en brandrisk.

Men jag har köpt en sladd som är till för vanliga eluttag, så det måste väl fungera?
Det finns laddsladdar till elbilar som är framtagna för att nyttjas i vanliga uttag, användning av dessa sladdar skall dock bara ske i absoluta nödfall och enbart tills bilen är tillräckligt laddad för att kunna köras till närmsta laddstation. Denna typ av laddsladdar kallas därför för nödladdare och är inte tillåtna att användas i vårt bestånd.

Hyresgäst och intresserad av elbil?
Är du intresserad av att veta mer kring hur laddning av elbil skulle kunna fungera vid just din bostad? Kontakta oss gärna med dina frågor, via mail till info@finnvedsbostader.se eller telefon 0370 – 484 00.

Finns det laddstationer hos Finnvedsbostäder idag och hur hittar jag dem?
Ja, vi har flertalet publika laddplatser runt om i vårt bestånd och vi arbetar ständigt med att utöka dessa. För närvarande hittar ni våra publika laddplatser på:

Saxgatan 4, Värnamo

Gränsgatan 13, Värnamo

Gränsgatan 39, Värnamo

Doktorsgatan 14, Värnamo

Sveavägen 1, Värnamo

Pilagårdsgatan 9, Värnamo

Malmgatan/Birger Jarlsgatan, Värnamo

Malmgatan, Värnamo

Birger Jarlsgatan / Malmstensgatan, Värnamo

Vädursvägen, Värnamo

Gällarydsvägen 39, Bor

Fabriksgatan 11, Rydaholm

Översätt