Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Efter uppsägning

Förbesiktning
När du säger upp ditt kontrakt får du en tid till en förbesiktning relativt omgående, oftast inom två veckor. Besiktningsmannen kontrollerar vilket skick det är på tapeter; målning, tak och golv, utrustning i kök, toalett och badrum och så vidare.

Om det finns skador utöver normalt slitage, eller en renovering som inte anses vara fackmannamässigt gjord, så finns det tid och möjlighet för dig att själv åtgärda felen. Om du inte kan, vill eller hinner göra det själv har Finnvedsbostäder rätt att återställa lägenheten på din bekostnad.

Vid förbesiktningen lämnas en checklista för städning samt ansvarsförbindelse som fylls i av dig och den nya hyresgästen om ni är överens om att denne ska ta över något i lägenheten, ex. diskmaskin.

Vid en slut-/städbesiktning kontrolleras städningen och om nya skador har uppkommit efter förbesiktningen samt eventuella åtgärdade skador kontrolleras. Vi ser gärna att ni som avflyttande hyresgäst deltar vid denna besiktning, har ni inte möjlighet att vara med använder vi huvudnyckel för att genomföra besiktningen. Tid för slut-/städbesiktning meddelas i god tid innan din avflytt.

Du är ansvarig för att all utrustning som tillhör lägenheten (dörrar, badkar, hatthyllor, gardinbeslag osv.) finns i lägenheten vid slut-/städbesiktningen.

Normalt slitage – okej
Ett visst slitage blir det på lägenheten under boendetiden – så kallat normalt slitage. Det ska inte hyresgästen stå för.

Övriga skador som uppstått kan Finnvedsbostäder ha rätt att ta betalt för. Att det till exempel är ritat på väggarna är inte normalt slitage och Finnvedsbostäder har rätt att ta ut ersättning för omtapetsering.

Visning av lägenhet
Du som avflyttande hyresgäst måste vara beredd på att visa lägenheten för den som får erbjudande om att flytta in efter er. Visa även tvättstuga, förråd och soprum. Normalt är det fem personer som får möjlighet att titta på lägenheten, skulle ingen av dessa bli erbjuden lägenhetskontraktet kommer ytterligare fem personer få möjlighet att titta på lägenheten. Du måste vara beredd att visa lägenheten tills dess att vi har hittat en ny hyresgäst.

Tidigare utflytt
Önskar du att flytta ut tidigare ur din lägenhet är det något du får komma överens om med den nya hyresgästen som ska flytta in. Vi ändrar inga utflyttningsdatum, tre månaders uppsägningstid gäller alltid.

För att komma i kontakt med den nya hyresgästen vid en eventuell tidigare inflyttning, kontaktar du oss för att få dennes kontaktuppgifter. Om ni kommer överens om att du flyttar ut tidigare och den nya hyresgästen får tillgång till lägenheten tidigare måste ni fylla i blanketten “Tillfällig andrahandsuthyrning” och lämna in till kundtjänst.

Du som utflyttande hyresgäst är fortfarande fullt ansvarig för lägenheten fram till det datum kontraktet går över på nästa hyresgäst.

Adressändring
När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Gör din flyttanmälan här

Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring. Beställ eftersändning här

Autogiro
Ditt autogiro avslutas automatiskt när du flyttar från oss. Om du byter lägenhet inom vårt bestånd kommer ditt autogiro kopplas till din nya lägenhet automatiskt.

El
Avläsning av elmätare görs automatiskt då Finnvedsbostäder meddelar elleverantören om avflyttningen.

Om du har IMD, Individuell mätning och debitering, kommer du som har detta att få en slutfaktura av din mätning månaden efter du har flyttat ut ur din lägenhet.

Hemförsäkring
Kom ihåg att meddela ditt försäkringsbolag att du flyttar.

Telefon och internet
När du flyttar måste du anmäla flytt av ditt telefon- och internetabonnemang. Kontakta dina leverantörer för mer information.

Översätt