Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Om vår uthyrning

Här förklarar vi hur det går till – från att samla köpoäng till att skriva kontrakt
Vad trevligt att du är intresserad av att bo hos oss på Finnvedsbostäder. Här vill vi förklara för dig hur det går till att hyra lägenhet hos oss. Vi har samlat all praktisk information du behöver inför och under ditt sökande efter lägenhet. Under lediga lägenheter kan du se vilka lägenheter som är tillgängliga för uthyrning just nu, kort fakta om lägenheterna samt var de finns. Du kan välja att prenumerera på utskick för att få e-post när en lägenhet som passar dina önskemål publiceras på hemsidan, detta gör du under Mina sidor.

Samla köpoäng
Hos oss är det antalet köpoäng som avgör vem som får hyra våra lägenheter. För att samla köpoäng behöver du registrera dig här på Mina sidor, det är kostnadsfritt. Du kan ställa dig i vår bostadskö när du fyllt 16 år, men du måste vara 18 år för att söka bostad och skriva kontrakt. Alla sökande samlar en poäng per dag. Man måste vara aktivt sökande för att stå kvar i vår kö, det innebär att du måste logga in minst en gång var 12:e månad för att inte tappa dina köpoäng. Din registrering är personlig och du kan endast söka lägenhet för eget bruk.

Gör en intresseanmälan
Varje tisdag publicerar vi nya lägenheter och varje lägenhet är publicerad i sju dagar. Du måste aktivt söka de lägenheter du är intresserad av. Är du intresserad av en lägenhet loggar du in och anmäler ditt intresse. Du kan se dina aktuella intresseanmälningar på Mina sidor. Vid varje publicerad lägenhet står det när den är ledig från och med, detta datum är det som gäller vilket innebär att du måste söka lägenheter som matchar ditt behov av inflyttningsdatum. Om det står att lägenheten är ledig fr.o.m. omgående är lägenheten tom och tillträde sker direkt när kontrakt är skrivet. Du kan ha max fem intresseanmälningar aktiva samtidigt. När kontrakt är skrivet kommer din intresseanmälan inaktiveras och du kan söka nya lägenheter.

Visningserbjudande
När lägenheten har varit publicerad i sju dagar kommer vi att erbjuda de fem med högst köpoäng att titta på lägenheten. Dessa fem kommer, via e-post eller brev, få kontaktuppgifter till nuvarande hyresgäst som visar lägenheten. Du har därefter fyra dagar på dig att titta på lägenheten och sedan 2 dagar att bestämma dig om du fortfarande är intresserad av att hyra den. Det är viktigt att du tittar på lägenheten innan du bestämmer dig för att veta att den stämmer överens med dina önskemål. När du har bestämt dig loggar du in på mina sidor och tackar ja eller nej. 

Skriva kontrakt
Den som har högst köpoäng, tackar ja och blir godkänd som hyresgäst kommer att bli erbjuden hyreskontraktet på lägenheten. Vi kontaktar dig då för kontraktsskrivning. När du har tecknat kontrakt förlorar du dina köpoäng och börjar samla nya poäng från ditt gällande kontraktsdatum. När du har ett gällande hyreskontrakt och vill byta lägenhet inom Finnvedsbostäders bestånd måste det gällande kontraktet ha gällt i minst 12 månader för att du ska kunna söka annan lägenhet.
För mer information om våra regler för att bli godkänd som hyresgäst läs våra uthyrningskriterier.

Översätt