Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Trygghetsboende

På området Sjösala i Bor erbjuder vi ett nytt boendealternativ för hyresgäster som har fyllt 65 år. Sjösala har dels välplanerade, moderna, nybyggda lägenheter som färdigställdes hösten 2018 och dels mysiga radhus om 2 rok med uteplats. Boendet här är ett boende för gemenskap, samvaro, stöd, trygghet och engagemang. Sjösala erbjuder möjlighet att bo i en social gemenskap men samtidigt rå om dig själv.

De nybyggda lägenheterna på Sösala har en utökad tillgänglighet. För den som vill så finns det också gott om plats för umgänge utanför den egna lägenheten. I den moderna matsalen i huvudbyggnaden ges de boende möjlighet till trevlig samvaro och gemenskap vid måltider om så önskas. Sjösala är alltså ett boende för både närhet och avskildhet beroende på hur du som hyresgäst väljer.

Samlingslokalerna på Sjösala är hjärtat i området, ett vardagsrum med trivsel för alla. Här finns morgontidningen, sköna fåtöljer, trevliga pratstunder eller någon som hjälper till med dagens kluriga korsord. I samlingslokalerna hittar du också Sjösalas trivselvärdar.

Trivselvärden är en viktig resurs för att fånga upp idéer och önskemål från våra hyresgäster. Det kan vara allt ifrån gemensamma promenader, fira högtider tillsammans, arrangera fest eller boka en aktivitet. Det är alltid hyresgästernas engagemang, vilja och fantasi som styr vad som händer på Sjösala. En stor del av trivselvärdarnas uppdrag är också att bidra till en mer stimulerande vardag.

Du behöver inget biståndsbeslut eller liknande för att söka till ett trygghetsboende. Det är ett vanligt lägenhetskontrakt där enda kravet är att du ska ha fyllt 65 år. Till skillnad från äldreboenden ingår varken mat, service, omvårdnad eller sjukvård. Om du är i behov av omsorg i hemmet eller trygghetslarm hanteras det som vanligt av Värnamo kommun.

Lediga lägenheter på Sjösala publiceras och söks via ordinarie bostadskö på hemsidan. 

Översätt