Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Rökfritt boende

Därför har Finnvedsbostäder rökfria fastigheter

Tobaksrök är skadligt för hälsan, både för den som röker och för personer i närheten. Vi vill satsa på rökfria bostäder för att skapa en hälsosam och trivsam boende miljö och ett rökfritt alternativ till alla som väljer att bo i hyresrätt.

Rökning på balkonger och uteplatser påverkar omgivningen. Genom att erbjuda ett helt rökfritt boende kan vi undvika att grannar som inte röker utsätts för passiv rökning.

Tobaksrök orsakar skador i bostaden som kan leda till kostsamma renoveringar. Det kan till exempel handla om missfärgningar på väggar och i inredningen, samt röklukt i bostaden.

Så fungerar rökfritt boende

Rökfritt boende hops Finnvedsbostäder innebär att det är rökfritt i lägenheterna, på balkonger och uteplatser, men även i gemensamma utrymmen som trapphus, cykelförråd, miljöhus och i utemiljön kring fastigheten. Rökförbudet gäller all form av rökning till exempel även e-cigaretter och vattenpipa.

Du som vill bo i våra rökfria bostadshus skriver under ett avtal om att hålla fastigheten rökfri och ansvarar också för att gäster och andra besökare är rökfria under sitt besök i huset.

Om du eller någon av dina gäster bryter mot rökfritt boende kommer du få en tillsägelse från oss. Om det upprepas kan du bli uppsagd från din lägenhet och ersättningsskyldig för eventuella kostnader som uppstått i lägenheten/fastigheten i samband med rökningen.

Här hittar du våra rökfria boenden

  • Kvarter Utsikten, Mossleplatån, Värnamo
  • Kvarter Väduren, Värnamo
  • Kvarter Rönnbacken, Bredaryd
  • Sjöborgen, Bor
  • Villan, Rydaholm

 

Du söker våra rökfria lägenheter på samma sätt som du söker våra andra lägenheter via den ordinarie bostadskön.

Översätt