Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Innan du flyttar in

Vad roligt att du ska flytta in hos oss! Här kan du läsa om de praktiska detaljer som gäller när det är dags att flytta in i ditt nya hem.

När får jag flytta in?
Du kan hämta ut dina nycklar och flytta in i lägenheten kl. 13.15 den dag hyreskontraktet börjar att gälla – om inget annat har avtalats med den som flyttar ur lägenheten och hyresvärden samtycker. Om denna dagen infaller på en lördag, söndag eller allmän helgdag är du välkommen att hämta dina nycklar nästkommande vardag kl. 13.15.

Tidigare inflytt
Önskar du att flytta in tidigare i din nya lägenhet är det något du får komma överens om med den nuvarande hyresgästen som ska flytta ut. Vi ändrar inga kontraktsdatum.

Om ni kommer överens om att du får tillgång till lägenheten tidigare och den nuvarande hyresgästen flyttar ut tidigare måste ni fylla i blanketten Tillfällig andrahandsuthyrning och lämna in till kundtjänst. När man hyr lägenheten tillfälligt i andra hand hanteras godkännandet av flyttstädningen mellan den avflyttande och den inflyttande. Man kan inte bestrida städningen till Finnvedsbostäder. Även nyckelöverlämningen ansvarar de två hyresgästerna emellan.

Adressändra
När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

El
Vi vet att det är mycket att tänka på när man ska flytta, därför kontaktar vi elbolaget och meddelar om din inflyttning så att du slipper. Tänk dock på att ni eventuellt behöver avsluta ert abonnemang som ni har i ert tidigare boende om ni inte redan bor hos Finnvedsbostäder.

I Bredaryd, Forsheda, Bor och Rydaholm meddelar vi EON och i Värnamo meddelar vi Värnamo Energi, utom i de fall lägenheten har IMD (individuell mätning och debitering) där du betalar din el via din hyresavi.

När vi meddelat elbolaget om er inflyttning får du ett så kallat anvisningspris. Vi rekommenderar därför att ni själva kontaktar elbolaget för att förhandla ett mer förmånligt elavtal.

Hemförsäkring
Alla hyresgäster hos Finnvedsbostäder ska under hela hyrestiden ha en hemförsäkring. Du bör teckna en hemförsäkring som täcker eventuella skador på dina tillhörigheter vid till exempel en brand eller inbrott. Den gäller även saker som du har i förråd eller andra utrymmen. Vänd dig direkt till ett försäkringsbolag för att teckna din försäkring.

Betala hyran
Hyran för din lägenhet ska betalas i förskott, en månad i taget. Det innebär att om du flyttar in 1 september kommer din första hyresavi till din nuvarande adress i mitten av augusti och ska betalas senast den 31 augusti. Läs om olika betalningsalternativ här.

Översätt