Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Störningar

I din lägenhet gäller hänsynstagande dygnet runt, men är extra viktigt sena kvällar, nätter och tidiga morgnar.

Fest
Det är roligt att ha fester ibland men tänk på att dina grannar inte uppskattar om festen blir högljudd eller pågår sent på natten. Prata gärna med dina grannar i god tid om du ska ha fest, men tänk på att du ändå är skyldig att visa hänsyn. Både musik och röster kan höras genom huset och kan störa fler än du tror. Sluta festen i lagom tid och skruva ner musiken så att nattsömnen inte störs. Tänk också på att du som lägenhetsinnehavare har ansvar för att dina gäster inte stör grannarna.

Lindrigare störningar
Som hyresgäst kan man utsättas för lindrigare störningar som är normalt förekommande i ett flerfamiljshus, dessa anses man få tåla som granne. Exempel på lindriga störningar är ljud från lekande barn, dammsugning, ljud från tvättmaskin och torktumlare. Det är inte heller hyresgästens individuella situation som avgör vad som är en störning, exempel på detta är att man som hyresgäst har en extra känslighet mot höga ljud eller att man jobbar natt och behöver sova på dagarna.

Hur gör jag om jag blir störd?
Blir du störd, så ta i första hand kontakt med din störande granne direkt. Om grannen ändå inte upphör att störa dig, kontakta störningsjouren på 0370-484 12. Störningsjouren åker ut i ditt bostadsområde för att observera, skulle det bli en bekräftad störning kommer Finnvedsbostäder vidta åtgärder mot den som stör.

Översätt