Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Nytt uthyrningssystem

Eftersom att vi byter affärssystem kommer också vårt arbetssätt och våra processer att se något annorlunda ut mot tidigare. Så här går det till att söka lägenhet:

Inloggning och kö
Om du är intresserad av att söka en lägenhet hos oss måste du först stå i vår kö. Genom att logga in på Mina sidor med mobilt BankID kommer ett konto automatiskt att skapas, har du inte mobilt BankID väljer du istället Registrera dig och fyller i dina uppgifter. När du är inloggad kan du välja i vilka köer du vill samla poäng, vi har olika köer för bostad, fordonsplats och förråd.

Mina sidor

När du är inloggad på Mina sidor har du som sökande åtkomst till flera viktiga funktioner:

Notifieringar – Längst upp på sidan ser du en ringklocka, här ser du olika meddelanden från oss i olika steg, t.ex. Tack för din intresseanmälan, Du har gått vidare – vi behöver ditt svar, Uppsägning registrerad, m.fl. Du kan också se dina notifieringar i vänstra menyn.

Mitt sökande – Under Mitt sökande når du saker som Sökandeprofil, där du i förväg kan registrera dina aktuella inkomstuppgifter. Medsökande, där du registrerar om du söker tillsammans med någon annan som ska stå med på samma kontrakt. Bevakningar, där du kan registrera dig för att få information om det finns lägenheter publicerade som matchar dina önskemål. Bostad, Fordonsplats, Förråd, här ser du vilka köer du är registrerad i samt hur många poäng du har i de köerna du är aktiv. Om det saknas en check i rutan och inte står några poäng, är du inte registrerad i kön. Klicka då på den kö du önskar att aktivera dig i och klicka på Köregistrering och följ instruktionerna.

Konto – Mina uppgifter, där kan du ändra dina uppgifter. Kontaktvägar, här väljer du om du vill få information om dina annonsbevakningar, intresseanmälningar och påminnelse om att du måste logga in för att inte tappa dina köpoäng endast som notifieringar på Mina sidor eller om du vill att de även ska komma till till e-post.

Söka lägenhet
När du är registrerad i vår bostadskö och är redo att söka lägenhet loggar du in på Mina sidor och klickar på Sök ledigt i vänstermenyn. Här är lägenheterna uppdelade i olika boendekategorier; Bostad, Bostad Ungdom, Bostad Student, Bostad 65+. Välj vilken sorts lägenhet du är intresserad av och klicka på det alternativet. Här kommer du att se alla lägenheter i den boendekategori som du valt. När du klickar på en lägenhet kommer du att se information om lägenheten så som storlek, planritning, när den är ledig fr.o.m. osv. Tycker du att lägenheten passar dig och vill anmäla ditt intresse till lägenheten klickar du på Intresseanmäl, du ställs då i kö för just den lägenheten.

Visningserbjudande
Som tidigare kommer de fem med flest köpoäng som sökt lägenheten att få möjlighet att titta på lägenheten. I bland kan det finnas anledningar till varför en lägenhet inte kan visas. Detta står då på hemsidan och väljer man att söka en sådan lägenhet ska man vara beredd på att skriva kontrakt utan att kunna se lägenheten innan.

Nytt är att du som fått ett visningserbjudande har 4 dagar på dig att titta på lägenheten. Under dessa fyra dagar kan du inte tacka ja eller nej, utan du ska endast titta på lägenheten. Efter fyra dagar ska du logga in på Mina sidor och tacka ja eller nej till om du är fortsatt intresserad av lägenheten. OBS! Tackar du ja här och är den som har flest poäng av de som tackat ja går du vidare till vår ekonomiska kontroll.

Sökandeprofil
Ett nytt steg i vår uthyrningsprocess är att om du är fortsatt intresserad av lägenheten efter visning så ska du registrera dina inkomstuppgifter. Dessa kan vara bra att förbereda redan innan då du endast har 24 timmar på dig att registrera dem när du kommit så här långt i processen. Du kan fylla i din sökande profil innan du börjar att söka lägenhet på Mina sidor. Det är viktigt att hålla dessa uppgifter aktuella. Är uppgifterna äldre än 6 månader kommer vi att kräva att de uppdateras när du kommer till steget Sökandeprofil i uthyrningsprocessen.

Ekonomisk kontroll
Om du har tackat ja till att du är fortsatt intresserad av lägenheten och fyllt i dina inkomstuppgifter och är den som är aktuell för kontraktet kommer vi att göra en kreditupplysning för att kontrollera inkomst samt betalningsanmärkningar.

Vet du med dig att du har betalningsanmärkningar eller en låg inkomst som du misstänker ev. inte kommer vara tillräcklig är det bra om du, redan när du söker lägenhet kontrollerar om du har någon som kan gå in som borgensman för dig på kontraktet. Detta kommer vi att begära om kreditupplysningen och inkomstuppgifterna som du laddat upp inte är tillräckliga.

Signering av avtal
Blir den ekonomiska kontrollen godkänd kommer vi att skicka avtalet till dig för signering. Avtalet hittar du på Mina sidor och du signerar med mobilt BankID. Har du ingen möjlighet att signera med mobilt BankID måste du kontakta oss för att antingen få avtalet hemskickat eller komma till oss för att signera.

Översätt