Översätt

Behöver du hjälp?

Vi hjälper dig gärna! Kontakta oss på info@finnvedsbostader.se

Allt om att söka studentbostad

På Flintgatan mitt i centrala Värnamo ligger Finnvedsbostäders studentkvarter. Kvarteret för dig som har kommit in på en utbildning på Campus Värnamo och nu ska flytta till stan. Här bor du med närhet till det allra mesta, skolan ligger på andra sidan vägen och bara ett par hundra meter bort ligger såväl Storgatsbacken med butiker och restauranger som tåg- och busstationen.

Kvarteret består av två huskroppar där den ena byggdes under 2018, i den tredje huskroppen ligger våra ungdomslägenheter. Oavsett om du väljer att bo i det nybyggda huset eller i det lite äldre så är lägenheten 1 rum med pentry och eget badrum. Alla lägenheter är omöblerade. Den som vill umgås med andra studenter är välkommen till samlingslokalen som finns i det ena huset, där finns även de gemensamma tvättstugorna. Om du har bil finns möjlighet att parkera precis i anslutning till kvarteret.

Vi vill att du som inflyttande student skall trivas i Värnamo och hos oss på Finnvedsbostäder, för att underlätta dina studier bjuder vi därför på 100 Mbps bredband i din bostad under hela boendetiden.
Här har vi samlat allt du behöver veta för att söka en studentbostad hos oss. Ta dig igenom steg för steg och hör av dig till oss om du har några frågor.

Ställ dig i kö
Om du vet att du ska studera i Värnamo är det lika bra att du ställer dig i vår bostadskö direkt. Du kan stå i vår bostadskö från att du fyller 16 år och skriva kontrakt från att du fyller 18 år. Du ställer dig i vår bostadskö genom att registrera dig för ett konto på Mina sidor. När du registrerar dig kan du välja att ställa dig i vår ordinarie bostadskö, vår studentbostadskö eller båda två. Från den dagen du registrerar dig får du ett köpoäng per dag i de köer du registrerat dig för. 

Sök bostad
Lägenheterna publiceras första omgången den 25 juni!

När du har fått ditt förhandsbesked eller antagningsbesked kan du söka en av våra lediga studentbostäder. Du ska vara antagen till Campus Värnamo för att få hyra en studentlägenhet hos oss. 

En ledig lägenhet är publicerad 1-2 veckor (Sista ansökningsdag står tydligt) innan den som har flest köpoäng får ett erbjudande om att skriva kontrakt. Om den sökande tackar nej går erbjudandet vidare till nästa person i kö. Vi kan inte erbjuda dig att titta på lägenheten innan du tackar ja, då trycket på lägenheterna är väldigt högt och att vi i början av varje termin behöver hålla högt tempo för att så många som möjligt ska få ett boende.

Här hittar du lediga studentlägenheter

Skriva kontrakt
Har du fått ett erbjudande om en lägenhet är det hög tid att skriva under kontraktet. Du skriver under ditt kontrakt med mobilt BankID via Mina sidor.

Skriv dig i Värnamo
Tänk på att du som flyttar till Värnamo för att studera på Campus ska folkbokföra dig på den adress du flyttar till. Mer information finns på Skatteverkets hemsida

Hämta nycklar och flytta in
Inflytt kan ske från kl. 13.15 första vardagen i den månad du har ditt kontrakt om inget annat avtalats med uthyrningen. Du hämtar ut dina nycklar i vår kundtjänst på Sveavägen 1E i Värnamo. Glöm inte din legitimation!

Läs mer om inflytt här.

Frågor efter inflytt
Om du har frågor om ditt studentboende efter du har flyttat in så hör du av dig till kundtjänst på info@finnvedsbostader.se eller 0370-48400.

Översätt